Італійські винищувачі підняли в повітря для перехоплення літаків РФ поблизу кордонів Польщі

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 20:46

Італійські винищувачі зі складу сил, дислокованих у Польщі, були підняті в повітря після виявлення присутності російських літаків, що пролітали поблизу кордонів НАТО.

Як пише "Європейська правда", про це повідомили у Twitter ВПС Італії.

"Ще два екстрених вильоти винищувачів Eurofighter зі складу ВПС Італії, які задіяні в місії з повітряного патрулювання Польщі. Італійські винищувачі вчора і сьогодні піднімалися в повітря для перехоплення російських літаків, що пролітали поблизу кордонів НАТО" – йдеться у повідомленні.

Італійські винищувачі зі складу сил, дислокованих у Польщі, були підняті в повітря після виявлення присутності російських літаків, що пролітали поблизу кордонів НАТО.

Це черговий інцидент такого типу. 5 жовтня італійська армія повідомила у Твіттері про виліт літаків Eurofighter. Літаки піднялися в повітря для "перехоплення чотирьох російських винищувачів після того, як вони увійшли спочатку в повітряний простір Польщі, а потім Швеції, після чого були змушені повернутися в повітряний простір Калінінграда".

Пізніше Головне оперативне командування Збройних сил Польщі повідомило, що порушення польського повітряного простору російськими винищувачами не було.

Тоді повідомлялося, що чотири російські винищувачі летіли над Балтикою, але над міжнародними водами. Ані польський, ані шведський кордони не перетиналися. Пара італійських винищувачів Eurofighter, які перебували на чергуванні, були підняті в повітря у штатному режимі. Це відбувається, коли іноземні літаки наближаються до польського повітряного простору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: