У Польщі думають про паркан на кордоні з Калінінградською областю: побоюються "гібридних" мігрантів

Середа, 26 жовтня 2022, 11:28

У Польщі думають про спорудження паркану на кордоні з Калінінградською областю РФ, такого ж, як на білоруському кордоні, через побоювання, що РФ може вдатися до гібридної атаки з використанням мігрантів з бідних країн - як режим Лукашенка влітку-восени 2021 року.

Як повідомляє Reuters, про це сказав генеральний секретар правлячої партії "Право і справедливість" Кшиштоф Соболевський, пише "Європейська правда".

За його словами, Польща розмірковує над спорудженням паркану і з’являються сигнали про те, що ризик штучної міграційної кризи реалізується вже за кілька тижнів - оскільки у російських ЗМІ з’явились повідомлення, що в Калінінград почнуть літати рейси з Близького Сходу та Азії "для розвитку туризму". Зазначимо, новини про "відкриття неба" Калінінграда для іноземних компаній з'явилися ще в кінці вересня.

"Ми маємо реагувати на це. На польсько-білоруському кордоні цю проблему все ще доводиться вирішувати. З огляду на відкриття Калінінградської області для рейсів з Туреччини, Сирії та Білорусі - це може статися вже найближчими тижнями", - зазначив Соболевський. 

Він сказав також, що на кордоні з Білоруссю помічають дедалі більші групи мігрантів. 

Як повідомлялося, на початку жовтня Польща остаточно завершила будівництво паркану на кордоні з Білоруссю. Його довжина - близько 187 км, висота - 5,5 метра. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.