Виробник Bayraktar планує обладнати їх засобами боротьби з іранськими дронами

Неділя, 30 жовтня 2022, 16:56

Генеральний директор компанії-виробника безпілотників Bayraktar Халюк Байрактар анонсував їхню модернізацію, після якої ті зможуть протистояти іранським дронам-камікадзе, що їх Росія використовує у війні в Україні.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Daily Sabah, про таке Халюк Байрактар сказав в інтерв’ю DPA.

"Незабаром наші Bayraktar TB2 і Akıncı матимуть ракети класу "повітря-повітря" не тільки для боротьби з безпілотниками, але й з іншими ворожими літаками... ми проводимо наші випробування", – сказав він під час виставки зброї у Стамбулі.

Байрактар не уточнив, про які саме ракети йдеться, та його компанія на виставці підписала контракт із Roketsan – виробником зенітних ракет Sungur, які планується інтегрувати в безпілотники.

Виробник Bayrarktar ніколи не продасть їх Росії

Інтеграція таких ракет у Akıncı та Bayraktar TB2 може призвести до створення недорогого засобу повітряної оборони для усунення таких загроз, як ударні вертольоти та безпілотники, замість використання дорогих ракет класу "повітря-повітря".

Хоча гендиректор Baykar не вказав, чи будуть призначені модифіковані безпілотники для України, яка тривалий час їх успішно застосовує, він повторив, що "ми повністю підтримуємо Україну у захисті свого суверенітету".

Раніше стало відомо, що виробник Bayraktar планує завершити будівництво свого заводу в Україні за два роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: