Україна вже була б окупована, якби Польща не стала хабом допомоги – Качинський

Понеділок, 14 листопада 2022, 09:56

Лідер правлячої партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський підкреслив роль своєї країни у протидії російській агресії в Україні.

Про це повідомляє агентство РАР, пише "Європейська правда".

"Якби Польща ухвалила інші рішення, Україна сьогодні була б окупована росіянами. Вони фантастично захищаються і перед ними треба низько вклонитися – перед силою цього суспільства, перед мужністю, героїзмом їхніх воїнів, а також перед бойовою майстерністю їхніх воїнів. Але чудес не буває. Ви повинні мати зброю, боєприпаси, пальне", – сказав Качинський.

За його словами, попри погрози президента РФ Владіміра Путіна, що "якщо хтось спробує допомогти Україні, з ним трапляться жахливі речі", Польща прийняла рішення допомагати від самого початку.

"Нація справді заявила про себе. Поляки зарекомендували себе. Але зарекомендувала себе і держава. Держава змогла прийняти це і прийняти сміливі рішення", - сказав Качинський, маючи на увазі, що Польща вирішила стати головним логістичним центром допомоги Україні, створивши хаб поблизу Жешува.

Як відомо, вся західна військова допомога для України спочатку прибуває в Польщу повітряним або іншим транспортом, а потім вже доставляється на українську територію.

Нагадаємо, Польща передала Україні ще 1570 терміналів Starlink – мережу хочуть розгорнути по всій Україні, аби навіть під час блекауту українці мали зв’язок, а також в потягах "Укрзалізниці".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.