У польському Пшеводуві поховали одного з загиблих внаслідок падіння ракети

Субота, 19 листопада 2022, 15:18

У польському Пшеводуві поховали 62-річного завідувача складу, однієї з двох жертв падіння ракети, яка ймовірно належала українській ППО.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

Опівдні розпочалася церемонія прощання. Після відспівування траурна процесія рушила на сусіднє кладовище, де чоловіка поховали.

Поховання відбулося з військовими почестями. На місці перебуває рота почесної варти 2-го Грубешівського розвідувального полку.

У церемонії взяли участь, зокрема, родина та близькі загиблого, Люблінський воєвода Лех Справка, радник президента Польщі професор Даріуш Дудек, представник посольства України в Польщі, Генеральний консул України в Любліні Артем Валах з вінком у кольорах України, а також депутати Сейму, сенатори, представники місцевої влади, компанії, де працював чоловік, та місцевої школи.

Також у церкві та перед храмом у великій кількості зібралися мешканці Пшеводува та навколишніх сіл.

62-річний Богуслав В. був однією з двох жертв вибуху, що стався у вівторок на зерносушарці в Пшеводуві. За словами місцевих жителів, загиблий багато працював, щоб дати притулок українським біженцям у перші дні війни. Він підготував три кімнати, де зупинялися українські сім'ї на початку війни, в будівлі зерносховища "Аргоком", неподалік від місця падіння ракети.

Похорон другого загиблого, 60-річного Богдана Ч., запланований на неділю о 13:00.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що падіння ракети в селищі Пшеводув підкреслює: якщо перестати підтримувати Україну, війна прийде на польську територію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: