У Польщі поштарка закохалася й не мала часу розносити листи – тепер їй загрожує ув'язнення

Неділя, 20 листопада 2022, 21:58

У польському місті Легніца оголосили підозру працівниці пошти, яка замість доправляти листи адресатам переховувала їх спільно з подругою – поліцейським вона пояснила, що не мала на це часу, бо зустріла хлопця.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на PAP.

Як повідомила представниця поліції Легніци Анна Терса, співробітники відділу по боротьбі з економічними злочинами затримали листоношу та її спільницю – обоє мешкають у місті – в результаті поданої скарги.

Затриманим жінкам віком 21 і 30 років інкримінують те, що в період із жовтня по листопад 2022 року вони, "діючи спільно і за попередньою змовою, перешкоджали можливості дізнатися інформацію, що міститься в поштових відправленнях, адресованих ряду осіб, які проживають у Легніці".

"Поштарка замість того, щоб доставити посилки адресатам, частину з них переховувала у приватних помешканнях – своєму та спільниці. Під час обшуків правоохоронці виявили майже тисячу недоставлених поштових відправлень", – заявила Терса.

 
Фото: РАР

Пояснення 21-річної листоноші полягало в тому, що сумка з листами була занадто важкою для неї, а крім того, вона зустріла хлопця, в якого закохалася, і не встигла роздати листи.

Окружна прокуратура Легніци застосувала до затриманих запобіжні заходи у вигляді майнової поруки у розмірі 5000 злотих, поліцейського нагляду та заборони виїзду з країни з вилученням закордонних паспортів.

За скоєний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років. Що стосується листів, то в поліції обіцяють передати їх адресатам найближчим часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.