У Польщі зібралися розслідувати російські впливи в політиці до 2022 року

Понеділок, 28 листопада 2022, 15:54

Керівна партія Польщі презентувала проєкт закону щодо створення спецкомісії, яка розслідувала би вплив Росії на внутрішню політику Польщі у 2007-2022 роках.

Про це заявив прем’єр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє "Європейська правда". 

"Є потреба створити комісію, яка дослідила би вплив Росії на внутрішню політику Польщі у 2007-2022 роках. Тому сьогодні разом з президентом "Право і справедливість" Ярославом Качинським ми вносимо проєкт закону про заснування такої комісії", - зазначив Моравецький. 

Він заявив, що у цей часовий період бували рішення опозиційних політиків "часто всупереч стратегічним інтересам Польщі та на користь Німеччини і Росії", і в цьому потрібно розібратися. 

"Ми маємо з’ясувати, як підписувалися невигідні угоди, які призвели до залежності від Росії… Усі питання, що пов’язані з колишньою енергетичною політикою Польщі, мають бути представлені громадськості і мають бути зроблені належні висновки", - додав прем’єр. 

Як пропонують, серед рішень, які зможе приймати комісія - скасування адміністративних рішень, виданих в результаті російських впливів; заборона здійснення функцій, пов'язаних розпорядженням державними коштами, на термін до 10 років; анулювання й заборона отримання "перевірки благонадійності" на 10 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: