Єврокомісія витратила майже €400 тисяч на віртуальну "вечірку", куди прийшли п’ятеро людей

відео
Середа, 30 листопада 2022, 23:31

Департамент іноземної допомоги Європейської комісії організував віртуальну вечірку за 387 тисяч євро, покликану підвищити рівень обізнаності про її ініціативу "Глобальний шлюз" (Global Gateway), але лише одиниці користувачів узяли в ній участь.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Про кампанію з популяризації ініціативи "Глобальний шлюз" Єврокомісія оголосила ще в середині жовтня. Відповідний ролик у Twitter уподобали 44 людини.

У коментарі виданню Devex виконавчий орган ЄС пояснював, що метою кампанії є "підвищення рівня обізнаності про те, що робить ЄС на світовій арені" серед людей у віці від 18 до 35 років, які проводять час "переважно в TikTok та Instagram" і "зазвичай не отримують подібну інформацію".

Цифрову платформу, яка стала основою кампанії, в Єврокомісії описали як "спеціальний метапростір, де можна дослідити, що означає "Глобальний шлюз", за допомогою серії "героїчних" історій у віртуальному середовищі".

На платформі кожен користувач отримує віртуальний аватар і отримує можливість прогулятися тропічним островом під хаус-музику, при цьому на відеоекранах у різних локаціях відтворюються історії про співпрацю ЄС у сфері розвитку.

"На цілодобовій пляжній вечірці чотири людини на підлозі грають біт, а на піднятих угору платформах танцюють, ймовірно, комп'ютерні фігури. Гігантська червона статуя готується кинути щось схоже на молекулу коронавірусу. Дельфіни стрибають у повітрі. Дрони ширяють, несучи на кількох екранах миготливі слова "освіта" і "громадська охорона здоров'я", – так описував платформу Devex.

Під час "гала-вечора", який відбувся у вівторок і мав дати змогу аватарам "взаємодіяти один з одним, а також вивчити довгострокові переваги глобальних інвестицій ЄС", на платформі були присутні п’ятеро людей включно з кореспондентом Devex.

"Після кількох розгублених розмов з приблизно п'ятьма іншими людьми, які прийшли, я залишився сам", – написав він.

Ідею проведення метаверс-вечірки Європейською комісією ще раніше розкритикували як неналежне використання коштів в умовах, коли існують більш нагальні потреби. У відомстві, однак, зауважили, що інформування про діяльність ЄС входить до його цілей, а кошти, спрямовані на організацію заходу, не входять до фонду іноземної допомоги.

Нагадаємо, ініціатива "Глобальний шлюз", анонсована Європейською комісією у грудні 2021 року, передбачає виділення 300 мільярдів євро до 2027-го на будівництво нової інфраструктури в країнах, що розвиваються. Вона є відповіддю на аналогічний проєкт Китаю "Ініціатива пояс-шлях".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.