G7 створила координаційний механізм для допомоги Україні у відновленні інфраструктури

П'ятниця, 4 листопада 2022, 17:39

Країни Групи семи створили координаційний механізм для допомоги Україні у ремонті, відновленні та захисті її критично важливої енергетичної та водної інфраструктури.

Про це йдеться у спільній заяві глава МЗС країн G7 за підсумками засідання у німецькому Мюнстері, пише "Європейська правда".

"Ми з нетерпінням очікуємо на міжнародну конференцію в Парижі 13 грудня, спрямовану на підтримку стійкості цивільного населення України, організовану Францією та Україною", - йдеться у заяві.

"Ми також вітаємо результати Міжнародної конференції експертів, що відбулася 25 жовтня в Берліні, і залишаємося відданими справі сприяння відновленню, реконструкції та модернізації України. Ми будемо твердо стояти поруч з Україною стільки, скільки буде потрібно", - заявили міністри.

З початку жовтня Україна зіткнулася з постійними атаками на критично важливу інфраструктуру та джерела електроенергії, по всій Україні тривають перебої з електропостачанням.

Лише цього тижня атаки на об'єкти критичної інфраструктури в Київській, Черкаській, Кіровоградській, Харківській та Запорізькій областях призвели до того, що сотні тисяч людей залишилися без електроенергії та води.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Київ веде діалог з партнерами про допомогу для відновлення енергетичної інфраструктури після російських обстрілів і домовленості є вже з 12 країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.