У справі про корупцію обшукали будівлю Європарламенту в Брюсселі

Понеділок, 12 грудня 2022, 19:28

Поліція Бельгії в понеділок здійснила обшук у будівлі Європейського парламенту в Брюсселі в межах розслідування підозри в хабарництві з метою впливу на ухвалення рішень з боку однієї з країн Перської затоки.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише AFP із посиланням на федеральну прокуратуру Бельгії.

Президентка Єврокомісії прокоментувала гучний корупційний скандал у Європарламенті

Подробиць обшуку немає, але, за даними судового джерела інформагентства, це вже двадцятий обшук у цій справі, що відбувся за останні чотири дні.

Нагадаємо, у Брюсселі та околицях 9 грудня були проведені обшуки й арешти в межах розслідування діяльності "злочинної організації, корупції та відмивання грошей". Зокрема, правоохоронці вилучили приблизно 600 тисяч євро готівкою, мобільні телефони та комп'ютерне обладнання.

Згодом стало відомо, що в межах розслідування була арештована одна з віцепрезиденток Європарламенту Єва Кайлі та колишній євродепутат від Італії П'єр-Антоніо Панцері. У неділю чотирьох фігурантів справи включно з Кайлі та Панцері було взято під варту. Крім того, активи Кайлі були заморожені Грецією, її батьківщиною.

Також у межах антикорупційної операції федеральної прокуратури відбувся обшук у будинку депутата Європейського парламенту від Бельгії Марка Тарабелли, який в останні місяці публічно підтримував Катар.

Більше читайте тут: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.