В Ірландії вірусне відео із заступником прем'єра в гей-барі порушило дискусію про приватність

Вівторок, 13 грудня 2022, 18:55

Ролик із заступником прем’єр-міністра Ірландії Лео Варадкаром у гей-клубі в Дубліні, таємно знятий і викладений в інтернет на початку грудня, став приводом до дискусії про право політиків на приватне життя й регулювання соціальних мереж.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Коротке відео із ірландським віце-прем'єр-міністром зібрало мільйони переглядів у соцмережах, передусім TikTok. Більшість ЗМІ в Ірландії проігнорували його, але повідомили про випадок після того, як TikTok видалив ролики.

Сам Варадкар заявив журналістам, що не бажає коментувати ситуацію, але зазначив, що шкодує про те, що сталося. "Кожен робить помилки в судженнях. Ви не були б людиною, якби цього не робили", – сказав він журналістам на минулого тижня.

Чинний прем’єр Ірландії й лідер однієї з коаліційних партій "Фіанна Фейл" Міхол Мартін назвав інцидент із відео із Варадкаром порушенням права на приватне життя і наголосив необхідність посилити контроль над соцмережами.

Деякі коментатори в соціальних мережах звинуватили ірландські ЗМІ в подвійних стандартах: мовляв, висвітлюючи приватне життя політиків і громадських діячів в інших країнах, вони при цьому захищають цьому політиків і громадських діячів Ірландії.

Інші заявили, що Варадкар, як майбутній глава уряду (за кілька днів він, згідно з коаліційною угодою, повернеться на посаду прем’єр-міністра), зобов'язаний бути уважним, перебуваючи в публічних місцях.

Нагадаємо, подібне обговорення виникло влітку у Фінляндії, коли в мережі виклали відео з тамтешньою прем’єр-міністеркою Санною Марін, яка танцює і випиває з друзями в приватному помешканні.

Читайте також: Лідер не у футлярі. Як бурхлива вечірка прем’єрки Фінляндії збурила країну – але не всю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.