Прем'єр Польщі поскаржився на "диктат євробюрократії" та заявив, що в Італії думають так само

Четвер, 22 грудня 2022, 16:29

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Варшава та Рим "ситі по горло диктатом європейської бюрократії" та хочуть разом "оновити Європейський Союз".

Як передає "Європейська правда", про це Моравецький заявив в інтерв’ю італійській газеті La Stampa, яке цитує видання Politico.

Закон про Верховний суд Польщі порушує європейське законодавство - генеральний адвокат Суду ЄС

"Поляки та італійці втомилися від диктату європейської бюрократії і хочуть справжньої демократії. Ми хочемо оновити ЄС, повернувшись до його основоположних принципів", – сказав польський прем’єр.

Він пояснив, що має на увазі "Європу держав замість європейської наддержави", додавши, що й Польща, й Італія "могли б під цим підписатися".

Ще однією спільною рисою обох країн, за словами Моравецького, є їхня рішуча підтримка України, додавши, що "неоімперіалістична політика Владіміра Путіна є серйозною небезпекою не лише для Києва, але й для всієї Європи".

Принагідно глава уряду Польщі розкритикував Німеччину за "помилки її політики", через які Євросоюз "уже платить величезну ціну".

Нагадаємо, що польська влада не раз скептично висловлювалась щодо Брюсселя, звинувачуючи його в надмірі повноважень. Крім того, Варшава конфліктує з Євросоюзом через вимогу останнього внести зміни до судової реформи, блокуючи виплати коштів з фондів ЄС.

Детальніше про деталі суперечки між Варшавою та Брюсселем читайте у статті Суперечка ціною в 35 млрд євро: чи піде Польща на загострення конфлікту з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: