Зеленський дорогою додому зі США зустрівся з Дудою

відео, доповнено
Четвер, 22 грудня 2022, 16:38

Президент Володимир Зеленський, повертаючись із першого з початку повномасштабної війни закордонного візиту до США, провів зустріч із польським візаві Анджеєм Дудою.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Дорогою додому зустрівся з другом України – президентом Польщі Анджеєм Дудою. Підбили підсумки року, який приніс історичні виклики через повномасштабну війну. Обговорили стратегічні плани на майбутнє, двосторонні відносини та взаємодії на міжнародному рівні у 2023 році", – написав Зеленський у Facebook.

Також глава держави подякував Польщі "за незмінну й потужну підтримку".

Доповнено 16:52. В Офісі президента пізніше додали, що Зеленський і Дуда зустрілися в місті Жешув, де "обговорили стратегічні плани на майбутнє, порядок денний двосторонніх відносин та взаємодії на міжнародному рівні в наступному році".

"Президенти торкнулися широкого спектра тем з акцентом на посиленні обороноздатності Української держави та гуманітарних питаннях, що надзвичайно важливі, зокрема, для українських тимчасових переселенців, які були змушені виїхати з України, рятуючись від війни", – йдеться в повідомленні.

Канцелярія польського президента пізніше повідомила, що переговори та зустріч делегацій під головуванням лідерів країн тривали дві години.

"Президент Анджей Дуда зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який повертався до країни після відвідин США. Очні переговори та зустріч делегацій під головуванням президентів тривали дві години", - йдеться у повідомленні у Твіттері.

Як повідомлялось, у середу Зеленський прибув до Білого дому, де провів переговори з президентом США Джо Байденом.

На тлі візиту державний секретар США Ентоні Блінкен у середу офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,85 млрд доларів, який уперше передбачає передачу системи протиповітряної оборони Patriot.

Також глава держави виступив перед обома палатами Конгресу США в Вашингтоні, де назвав наступний рік вирішальним у війні з Росією.

Читайте адаптований переклад емоційного виступу президента: "2023 рік стане вирішальним у нашій спільній війні". Виступ Зеленського у Конгресі США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: