У Нідерландах вилучили рекордну кількість нелегальних феєрверків

Вівторок, 27 грудня 2022, 16:28

Цього року слідчі служби Нідерландів вилучили рекордну кількість нелегальних феєрверків - понад 671 000 кілограмів.

Про це свідчать дані так званого феєрверкового барометру Генеральної прокуратури Нідерландів, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NOS.

У порівнянні з роком раніше - коли діяла загальна заборона на феєрверки - це втричі більше. Тоді поліція вилучила майже 206 тисяч кілограмів.

Велика кількість нелегальних феєрверків в основному пов'язана з двома великими уловами на кордоні з Німеччиною. Тиждень тому на кордоні з Енсхеде було виявлено близько 250 000 кілограмів феєрверків. Феєрверки призначалися для голландського ринку.

Барометр феєрверків Державної прокуратури чітко показує, як все більше і більше заборонених феєрверків вилучається. У 2018 році було вилучено трохи більше 56 000 кілограмів, наступного року в 2019 році 61 000 кілограмів, а в 2020 році - 123 000 кілограмів.

Сьогодні вранці Пейе де Мей, координатор з питань новорічної ночі в поліції, в ефірі радіостанції NOS Radio 1 Journaal висловив занепокоєння великою кількістю нелегальних феєрверків у країні.

За його словами, нелегальні феєрверки практично невикорінні. "Їх досить легко дістати. Їх можна дістати у Бельгії, заводи, які їх виготовляють, є по всій Європі. В Італії є велика фабрика, яка робить "кобру", яка є небезпечною".

Попередні два роки влада Нідерландів забороняла використання феєрверків новорічної ночі, що було пов’язано з пандемією коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: