Посол Британії в Україні отримала дамський титул

виправлено
Субота, 31 грудня 2022, 14:49

Виправлено. У попередній версії новини в абзаці 1 Мелінда Сіммонс була помилково названа "посол України в Британії".

Пані посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс і глава британського посольства в Росії Дебора Броннерт були нагороджені дамськими титулами – аналогом лицарського титулу для чоловіків – з нагоди Нового року.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як оголосили в міністерстві закордонних справ Британії, дипломатки були удостоєні титулу "за їхню службу зовнішній політиці, зокрема роботу з підтримки України та щодо російської агресії" у 2022 році.

"Ваша виняткова служба відіграла вкрай важливу роль у реакції Великої Британії на вторгнення Росії в Україну. Дякую", – прокоментував глава Форин-офісу Джеймс Клеверлі.

Сама Сіммонс прокоментувала у Twitter, що "пишається всіма, з ким працювала, й усім, чого ми досягли".

У переліку нагороджених присутні ще двоє британців, яких відзначили за діяльність із допомоги Україні. Це підполковник Ендрю Кент і доктор Пол Ренсом, яких нагородили Орденом Британської імперії.

Прем’єр Британії замість різдвяного вітання зателефонував держслужбовцям, зокрема в Україну

Нагадаємо, Мелінда Сіммонс була призначена на посаду посла Британії в Україні у квітні 2019 року. Раніше вона займала різні посади в міністерстві з питань міжнародного розвитку, а також була заступником глав департаментів Європи, Близького Сходу, Північної Африки.

Відомо, що Сіммонс володіє українською мовою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: