Бухарест анонсував зустріч очільників МЗС Молдови, Румунії та України у новому форматі

Середа, 25 січня 2023, 18:07

Румунський міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску оголосив про організацію нової зустрічі на рівні очільників МЗС Румунії, України та Молдови, яка має відбутись у лютому 2023 року.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву Ауреску за підсумками зустріч міністрів закордонних справ G7+ цитує NewsMaker.

Під час зустрічі G7+ очільник румунського МЗС "підкреслив особливу ситуацію Республіки Молдова, яка постає перед глибокою енергетичною кризою, викликаною обмеженнями в плані наявності та доступу до ресурсів".

"Міністр закордонних справ Румунії закликав до стійких, більш структурованих і постійних рішень поточних викликів, що стоять перед Україною і всім регіоном, і показав, що Румунія буде продовжувати послідовно підтримувати Україну і її громадян у співпраці з усіма партнерами, які поділяють ті ж бачення і цілі", – зазначила румунська сторона.

Нагадаємо, у вересні 2022 року міністри закордонних справ Молдови, Румунії та України – Ніку Попеску, Богдан Ауреску та Дмитро Кулеба – оголосили про запуск нового тристороннього формату співпраці.

Перша зустріч міністрів у цьому форматі відбулась в Одесі. Вона стала першою в історії тристоронніх відносин між Україною, Молдовою та Румунією.

У спільному комюніке глав зовнішньополітичних відомств підтвердили підтримку України в боротьбі проти Росії, засудили російську агресію та провокації, а також сприяння Києву й Кишиневу на шляху європейської інтеграції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.