Британська розвідка нагадала, що РФ окупувала частину Донбасу не в 2022, а в 2014 році

П'ятниця, 6 січня 2023, 13:30

Росія стверджує, що так звані "ЛНР" і "ДНР" є її невід'ємними частинами після фейкових референдумів про приєднання у вересні 2022 року, однак британська розвідка нагадує, що РФ контролює обидва нелегітимні утворення з 2014 року.

Про це йдеться у щоденному розвідувальному огляді міноборони Британії у п’ятницю, повідомляє "Європейська правда".

У зведенні відзначається, що військові псевдореспубліки, за твердженням РФ, офіційно увійшли до складу збройних сил Росії 31 грудня 2022 року і президент Владімір Путін вручив військовим формуванням бойовиків бойові прапори під час візиту до Ростова-на-Дону.

"Росія стверджує, що "ЛНР" і "ДНР" є невід'ємними частинами Російської Федерації після сфальшованих референдумів про приєднання у вересні 2022 року. Однак вона непомітно контролює обидві організації з 2014 року, створивши 1-й армійський корпус "ДНР" і 2-й армійський корпус "ЛНР" і підтримуючи їх російськими військовослужбовцями", - сказано у огляді.

Статус і характеристики "ДНР" і "ЛНР", ймовірно, залишаються суперечливими в російській системі. Ще до вторгнення в лютому 2022 року ці території представляли собою значне виснаження для російських фінансів.

"Тепер, коли Кремль відкрито взяв на себе зобов'язання підтримувати їх, вони, ймовірно, становитимуть великі політичні, дипломатичні та фінансові витрати для Росії, які вийдуть далеко за межі поточної фази конфлікту", - сказано у огляді.

Напередодні британська розвідка висловила переконання, що експлуатація стратегічної авіації РФ з більш віддалених від України аеродромів через загрозу ударів ускладнить технічне обслуговування застарілих літаків.

Британська розвідка також вважає, що інциденти на російських аеропортах вглибині території РФ свідчать про труднощі у Росії з тим, аби закривати усі потреби наявними засобами протиповітряної оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.