У Сеймі Польщі проведуть обговорення щодо вибуху подарунка з України для керівника поліції

Понеділок, 9 січня 2023, 14:41

Парламентський комітет з адміністрування і внутрішніх справ проведе засідання щодо обставин вибуху в кабінеті керівника поліції Польщі Ярослава Шимчика подарованого йому в Україні гранатомета.

Про це повідомляє PAP, пише "Європейська правда".

Засідання, призначене на 10 січня, проводять на запит членів профільного комітету, який підписали 18 депутатів. На нього запрошені міністр внутрішніх справ, Шимчик і керівництво прикордонної служби. Планується, що вони поінформують депутатів про встановлені на цей час обставини інциденту та кроки, які здійснюються в рамках розслідування. 

Раніше міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський заявляв, що виключає відставку Шимчика у зв’язку з інцидентом, оскільки він у цій ситуації є постраждалим. 

Нагадаємо, один із двох гранатометів, подарованих Шимчику в Україні, вибухнув, коли він намагався перемістити їх у своєму кабінеті. Як він зазначив, його запевнили в Україні, що гранатомети використані і безпечні.

Начальник Національної поліції України Ігор Клименко заявив, що інцидент із вибухом гранатомета у кабінеті його польського колеги став трагічним непорозумінням. Заступника керівника ДСНС, який вручив подарунок, відсторонили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: