Над Північною Америкою збили вже третій невизначений об’єкт, не рахуючи "шпигунської кулі" Китаю

Понеділок, 13 лютого 2023, 08:05

Над Північною Америкою вже третій невизначений об’єкт, цього разу над американським штатом Мічиган.

Про це повідомляє Axios, пише "Європейська правда". 

У Пентагоні повідомили, що об’єкт збили над озером Гурон пуском з F-16, за рішенням президента Джо Байдена. Невідомий апарат рухався на висоті близько 6 тисяч метрів. 

Це четвертий підозрілий об’єкт, виявлений над територією США з січня, і третій збитий за останні дні - не рахуючи повітряної кулі, яку США вважають шпигунським апаратом Китаю.  

Генерал Глен Ван Герк, керівник NORAD та Північного командування сил США, повідомив репортерам, що у Пентагоні ще з’ясовують, чим саме були об’єкти і кому вони могли належати. 

У неділю міністерка оборони Канади Аніта Ананд оголосила, що у повітряному просторі США над озером Гурон було виявлено об’єкт, що рухається на великій висоті, і NORAD (Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки) задіяв канадські та американські літаки для з’ясування, що це може бути. 

В NORAD зазначили, що виявили об’єкт вранці у неділю і почали відстежувати. "На основі маршруту і доступних даних є обгрунтовані підстави пов’язувати цей об’єкт із сигналом радару, зафіксованим над Монтаною, неподалік від об’єктів Міністерства оборони", - зазначили у комюніке. На додачу, об’єкт міг становити загрозу і для цивільної авіації.  "Обране для збиття місце дало нам можливість уникнути наслідків для людей внизу, та покращити шанси отримати уламки", - додали в командуванні.

Перед тим у суботу прем’єр Канади Джастін Трюдо повідомив, що сили NORAD збили невідомий об’єкт над північною провінцією Юкон, канадські фахівці досліджують його уламки. 

Перед тим подібний об’єкт збили у п’ятницю над Аляскою.

У Білому домі зазначили, що збиті об’єкти скоріш за все були повітряними кулями. "Вони не дуже схожі на ту повітряну кулю (яку США збили першою і вважають шпигунським апаратом Китаю - ЄП) і набагато менші, тож ми не будемо давати їм визначену характеристику, доки не отримали уламки", - прокоментував речник Ради нацбезпеки. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: