Прем'єр Британії і президент Польщі обговорили посилення підтримки України в найближчі тижні

Четвер, 16 лютого 2023, 18:49

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак і президент Польщі Анджей Дуда погодилися з важливістю посилення підтримки України в найближчі тижні.

Про це повідомили в офісі британського прем'єра після зустрічі двох лідерів, пише "Європейська правда" із посиланням на The Guardian.

Сунак у четвер зустрівся з Дудою на Даунінг-стріт, де обговорювалися питання європейської безпеки та підтримки Києва. Візит польського лідера відбувся після зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі на початку цього тижня і напередодні Мюнхенської конференції з безпеки, яка відбудеться цими вихідними.

"Вони обидва погодилися, що важливо, щоб підтримка України була прискорена в найближчі тижні, і лідери обговорили підготовку українських пілотів на літаках стандарту НАТО, яка незабаром розпочнеться у Британії", - заявили в офісі Сунака.

Дуда заявив, що він перебуває в "дипломатичному наступі", і очікується, що він також зустрінеться з Джо Байденом, коли президент США відвідає Польщу пізніше цього місяця.

Нагадаємо, британська розвідка вважає, що військово-космічні сили Росії ще зберегли достатньо велику кількість літаків, проте малоймовірно, що Росія через це вирішить різко розширити повітряну кампанію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: