Нідерланди можуть купити у США системи HIMARS на $670 млн

П'ятниця, 17 лютого 2023, 09:42

Державний департамент США санкціонував можливий продаж Нідерландам ракетних комплексів HIMARS і супутнього обладнання.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє телерадіокомпанія NOS.

За оцінками американців, якщо угода відбудеться, її вартість становитиме близько 670 мільйонів доларів (627 мільйонів євро).

У міністерстві оборони Нідерландів кажуть, що жодних угод ще не підписано. У США прийнято, щоб уряд повідомляв про те, що наближається велика угода з продажу зброї. За словами американців, Нідерланди зацікавлені у двадцяти ракетних комплексах HIMARS та іншому озброєнні.

У жовтні минулого року стало зрозуміло, що Нідерланди отримають доступ до реактивної артилерії вперше з 2004 року. Державний секретар оборони Ван дер Маат тоді заявив, що хоче придбати таке озброєння на сотні мільйонів євро.

Ван дер Маат писав тоді до парламенту, що війна в Україні підкреслила необхідність "мати можливість діяти в усіх частинах спектра насильства". За даними Міноборони, на це має бути витрачено від 250 мільйонів до 1 мільярда євро.

Планувалося, що угоду про закупівлю буде підписано на початку цього року. Кінцевий термін поставки - кінець 2023 року.

Нагадаємо, американські військові планують створити в Європі навчальний центр, який тренуватиме військові сили союзників по НАТО застосуванню реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: