Генсек НАТО: після війни потрібні будуть довгострокові домовленості для безпеки України

Вівторок, 21 лютого 2023, 14:35

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що майбутнє України з євроатлантичною родиною і після війни потрібні будуть довгострокові домовленості для її безпеки.

Як пише "Європейська правда", про це він заявив під час пресконференції у Брюсселі за участю глави МЗС України Дмитра Кулеби та високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Жозепа Борреля.

Столтенберг нагадав про паттерн російської агресії протягом багатьох років: Грузія 2008 року, Крим і Донбас 2014 року і повномасштабне вторгнення минулого року.

"Ми повинні дати зрозуміти, що майбутнє України – у євроатлантичній родині. Коли війна закінчиться, ми повинні встановити довгострокові домовленості для безпеки України, щоб забезпечити те, що Росія не продовжить ламати європейську безпеку і щоб розірвати коло російської агресії" - заявив генсек НАТО.

Він також повторив, що НАТО продовжуватиме стояти з Україною стільки, скільки буде потрібно.

Нагадаємо, під час Мюнхенської конференції прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак виступив за створення для України розширених можливостей натівського стандарту, які мають дати їй захист до того, як вона стане членом Альянсу.

Слід зазначити, що Британія у травні підписала взаємні гарантії безпеки з лідерами Швеції та Фінляндії на тлі зростання загроз у регіоні до членства цих країн у НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: