Розвідка Німеччини: Росія може мобілізувати ще мільйон людей

Середа, 22 лютого 2023, 13:10

Росія може мобілізувати на війну проти України ще до мільйона військовослужбовців, якщо вважатиме за потрібне.

Про це заявив глава Федеральної розвідувальної служби Німеччини Бруно Каль, пише "Європейська правда" з посиланням на DW.

Каль нагадав, що восени 2022 року РФ вже мобілізувала близько 300 тисяч людей, частина з них ще проходить навчання, частина вже спрямована на поле бою.

"Подальший мобілізаційний потенціал Росії - резерв до мільйона людей, якщо в Кремлі вважатимуть це за необхідне", - сказав Каль.

Він також вважає, що президент РФ Владімір Путін не готовий до переговорів і намагається досягти якомога більше успіхів на полі бою, щоб надалі, можливо, диктувати мир на своїх умовах.

Каль додав, що війна у багатьох аспектах виявилася зовсім не такою, як передбачали у Москві, Києві та на Заході. За його оцінками, спочатку Росія вважала, що зможе встановити контроль над Україною невеликою кількістю "військових, скоріше символічних та демонстративних дій".

Однак зробити це не вдалося, що дало українській стороні значну ситуаційну перевагу. Лише набагато пізніше російська армія змогла застосувати свою чисельну перевагу, наголосив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: