Зеленський у Європарламенті: Україна захищається від найбільшої антиєвропейської сили у світі

Четвер, 9 лютого 2023, 12:29

Росія намагається знищити європейський спосіб життя та європейський шлях як такий, ведучи війну проти України, та є найбільшою антиєвропейською силою сучасного світу.

Про це президент Володимир Зеленський сказав під час виступу у Європарламенті в четвер, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Зараз я тут, щоб захистити шлях додому нашого народу. Усіх українців, українок, різного віку та різних переконань, різного соціального статусу та різного погляду на релігію, різної особистої історії, але однієї з вами усіма європейської історії. Український європейський спосіб життя намагаються знищити тотальною війною. Але для чого? Щоб після українського європейського способу життя знищити європейський шлях як такий. Для кожного з усіх 27 елементів європейського способу життя, 27 країн Євросоюзу. Ми цього не дозволимо", - сказав Зеленський. 

Він підкреслив, що у Росії не діє верховенство права, натомість діє верховенство насильства і покірності.

"Російський режим не лише ненавидить будь-яку соціальність та різноманіття, а свідомо інвестує в ксенофобію та намагається зробити частиною нормальності на нашому континенті все те нелюдське, що було у 1930-1940 роках. Але чи це навічно? І це питання для всіх нас. Відповідь - ні. Ні, Європо. Ми захищаємось від найбільш антиєвропейської сили сучасного світу. Ми, українці, на полі бою разом з вами", - сказав Зеленський, подякувавши ЄС за допомогу у обороні від Росії.

Президент Зеленський прибув до Брюсселя у компанії президента Франції Еммануеля Макрона 9 лютого для виступу в Європарламенті та участі в саміті ЄС.

Напередодні Володимир Зеленський здійснив неоголошений візит у Лондон, де виступив у Вестмінстері, зустрівся з прем’єр-міністром Ріші Сунаком та королем Чарльзом III і відвідав українських військових на тренуваннях.

Також Зеленський відвідав Париж для зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франції Еммануелем Макроном у середу ввечері.

Дивіться промову Зеленського в Європарламенті про мету агресії РФ та спільну відповідь Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.