Бельгія другою в ЄС може офіційно визнати буддизм

П'ятниця, 17 березня 2023, 22:56

Рада міністрів Бельгії в п’ятницю схвалила законопроєкт, який передбачає офіційне визнання буддизму в країні як позаконфесійної філософської концепції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на VRT.

Законопроєкт, представлений бельгійським міністром юстиції Вінсентом Ван Квікенборном, у разі схвалення в парламенті закріпить офіційний статус буддизму в країні.

Це урівняє буддизм до інших визнаних релігій і філософських поглядів у Бельгії, що передбачає фінансування з федерального й регіональних бюджетів і можливість викладання її в університетах і школах – але останнє ще підлягатиме обговоренню.

Також буддисти зможуть направляти представників до в'язниць, армії, аеропортів та інших установ, а ще транслювати власну програму на державних каналах.

У Чехії відмовились визнавати Церкву коноплі релігією

У Бельгії інтереси буддистів з 1997 року відстоює Бельгійський буддійський союз, що представляє 35 буддійських об'єднань у країні, до яких входять 150 тисяч людей.

У 2006-му Бельгійський буддійський союз подав заявку на офіційне визнання буддизму, а з 2008-го – отримував щороку 200 тисяч євро на свою діяльність. Після визнання до цієї суми щороку додаватиметься 1,2 мільйона євро.

Буддизм стане восьмою офіційно визнаною філософською концепцією в Бельгії після релігій – католицької, юдейської, англіканської, протестантсько-євангельської, ісламської, православної, а також світської філософської концепції.

Наразі в Європейському Союзі лише Австрія визнає буддизм на офіційному рівні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: