У Польщі підпалили автомобілі швидкої допомоги, призначені для України

фото
Неділя, 5 березня 2023, 09:51

У Польщі затримали чоловіка, якого запідозрили у навмисному підпалі машин швидкої допомоги, призначених для допомоги Україні.

Про це повідомляє телеканал TVN 24, пише "Європейська правда".

Інцидент стався у  п'ятницю. Після 22:00 пожежники отримали повідомлення про палаючий автомобіль на автостоянці муніципальної адміністрації Радлова у Малопольському воєводстві. Як з'ясувалося, у вогні опинилася карета швидкої допомоги.

 
Фото: KM PSP Tarnow

На місце події прибули дві пожежні бригади. Однак машина швидкої допомоги згоріла дотла. Внаслідок пожежі постраждала також друга машина швидкої, припаркована неподалік, і два інших автомобілі. Ці три автівки, ймовірно, ще можна відремонтувати.

У суботу вранці на місці події працювали співробітники поліції і пожежний експерт.

"Все вказує на підпал. Вночі ми затримали одну особу, підозрювану у скоєнні цього злочину, але її ще не допитали", - повідомив речник поліції Тарнова Павел Клімек.

У другій половині дня співробітники поліції повідомили, що затримано 35-річного чоловіка. 

Дві машини швидкої допомоги і ще два автомобілі повинні були виїхати в суботу вранці в складі гуманітарного конвою в Україну, організованого Фондом "Майбутня сила". 

Загалом десять автомобілів - шість машин швидкої допомоги і чотири пікапи - повинні були відправитися в Україну. Після пожежі колона скоротилася до чотирьох машин швидкої допомоги і двох пікапів. Друга частина транспорту - дві вантажівки з медичним обладнанням - не постраждала і також виїхала в Україну.

Згоріла карета швидкої призначалась для лікарні у Харкові. Зараз фонд "Сила майбутнього" збирає кошти на придбання нової машини швидкої допомоги.

Нагадаємо, на початку лютого ЄС передав Збройним силам України вантажівки, позашляховики та карети швидкої допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: