РФ втратила до 30 тисяч "вагнерівців" у боях за Бахмут, кожен третій загинув – західна розвідка

Вівторок, 7 березня 2023, 18:04

Західна розвідка оцінює втрати Росії в боях за місто Бахмут Донецької області в останні місяці в 20-30 тисяч найманців приватної військової компанії "Вагнера", причому загиблих серед них може бути приблизно третина.

Про це на брифінгу для журналістів у вівторок заявив високопосадовець однієї з країн Заходу, пише "Європейська правда" з посиланням на британське видання The i Paper.

Польський генерал: оборона Бахмута корисна для України, але з його втратою нічого не станеться

За його словами, на Заході бачать усе більше доказів того, що російські призовники відмовляються йти в бій в інших гарячих точках вздовж лінії фронту, зокрема в район міста Вугледар на Донеччині, де щодня "гинуть або отримують поранення сотні російських солдатів".

Також західні чиновники вважають, що в ПВК "Вагнера" вичерпується резерв, оскільки кількість чоловіків призовного віку в російських в'язницях, звідки вербують "вагнерівців" починає зменшуватися.

"Рівень смертності у "Вагнера" значно вищий, ніж у російських збройних силах. Бахмут не був успішним для росіян. Вони відступають уже пів року. Там ми спостерігаємо справді жахливий рівень російських втрат за дуже мінімальну територіальну вигоду, і російська армія справді в поганому стані", – підкреслив західний чиновник.

Розвідка Британії: оборона Бахмута продовжує виснажувати сили обох сторін

Співрозмовник уточнив, що числовими даними щодо втрат з боку України він не володіє, але вони "значно нижчі", ніж у Росії. Також, за його словами, Захід вважає рішення Києва продовжувати захищати "місто, яке не є тактично важливим", правильним.

"Вони вбивають там багато росіян. Це цілком може тривати ще місяць, або ж Україна може вирішити відступити з міста", – пояснив він.

Як повідомлялося, розвідка НАТО оцінює втрати російської сторони в боях за Бахмут як такі, що вп’ятеро перевищують українські. Водночас британська розвідка стверджує, що українська оборона Бахмута продовжує виснажувати сили українських оборонців та російських загарбників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.