Україна замовила у Польщі більше бронетранспортерів Rosomak, ніж оголошувалося раніше

Четвер, 6 квітня 2023, 17:58

Україна замовляє у Польщі 150 бронетранспортерів Rosomak, що на 50 машин більше, ніж лунало у попередніх заявах за останні кілька днів.

Про це повідомив  у Twitter речник уряду Пьотр Мюллер, пише "Європейська правда".

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький минулого тижня повідомив, що Україна придбає в Польщі 100 бронетранспортерів Rosomak польського виробництва. У середу президент Володимир Зеленський у Варшаві підтвердив купівлю, але не називав кількість.

"Однією з головних тем переговорів було питання закупівлі польської військової техніки українською стороною, яка купує 150 БТР Rosomak, самохідні міномети RAK на три роти, 100 ракет для ПЗРК PIORUN у польських заводів", - написав Мюллер.

Озвучені Мюллером цифри щодо мінометів RAK означають, що Україна купить близько 50 цих машин. Вони виготовляються на базі БТР Rosomak.

Раніше повідомлялося, що Польща та Україна підписали меморандуми про співпрацю у відновленні України та угоду про співпрацю у спільному виробництві 125-мм танкових боєприпасів.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна вже підготувала до передачі Україні вісім винищувачів МіГ-29.

Читайте також: Візит про майбутнє: чим стала особливою поїздка Зеленського до Варшави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: