Італійський суд дав згоду на екстрадицію депутата Європарламенту до Бельгії

Середа, 17 травня 2023, 12:58

Італійський суд у вівторок погодився екстрадувати до Бельгії депутата Європарламенту, який перебуває під слідством у справі корупційного скандалу.

Про це Reuters повідомив один адвокатів євродепутата, передає "Європейська правда".

Скандал, найбільший за останні десятиліття, що струсонув політику Європейського Союзу, ґрунтується на підозрах у тому, що Катар і Марокко підкуповували політиків, парламентських помічників і неурядові організації з метою вплинути на прийняття рішень в Європарламенті.

Андреа Коццоліно, європарламентар від лівоцентристської Демократичної партії Італії, перебуває під домашнім арештом у південному місті Неаполь з 10 лютого, після того як його затримали на підставі європейського ордера, виданого Бельгією.

У вівторок суд у Неаполі постановив, що Коццоліно може бути відправлений до Бельгії. Адвокат євродепутата Федеріко Конте повідомив Reuters, що планує оскаржити це рішення у Верховному суді.

Згідно з бельгійським ордером на арешт, Коццоліно звинувачується разом з колишнім депутатом Європарламенту П'єром Антоніо Панцері, колишнім віцепрезидентом Європарламенту Євою Кайлі та іншими в отриманні незаконних платежів з Марокко.

Кайлі заперечує будь-які правопорушення. Марокко поскаржилося на "судове переслідування" після того, як з'явилися новини про розслідування щодо хабарів. Катар заявив про свою непричетність до корупційного скандалу.

Панцері, якого заарештували в Брюсселі в грудні, погодився співпрацювати зі слідством в обмін на пом'якшення вироку.

Раніше повідомлялося, що депутати Європарламенту Єва Кайлі, Марк Тарабелла й Андреа Коццоліно, які фігурують у корупційному скандалі через можливий підкуп із боку Катару та Марокко, після звільнення з-під варти планують повернутись до роботи.

 Попри зняття імунітету з Кайлі, Тарабелли й Коццоліно вони "залишаються членами Європарламенту з усіма правами, пов'язаними з цією функцією". Але для участі в роботі органу вони повинні бути присутні там фізично, бо дистанційне голосування, яке діяло під час пандемії COVID-19, уже скасували.

ЄвроПравда детально розповідала про "Катаргейт" у статті: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: