Фігуранти "Катаргейту", звільнені з-під варти, хочуть повернутись до роботи в Європарламенті

Вівторок, 9 травня 2023, 22:12

Депутати Європарламенту Єва Кайлі, Марк Тарабелла й Андреа Коццоліно, які фігурують у корупційному скандалі через можливий підкуп із боку Катару та Марокко, після звільнення з-під варти планують повернутись до роботи.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться в публікації Politico.

Єва Кайлі – колишня віцепрезидентка Європарламенту, обрана від Греції – після звільнення з-під варти живе у Брюсселі в готелі неподалік будівлі органу. Її адвокати повідомили, що клопотатимуть про скасування домашнього арешту й зняття електронного браслета.

Вони додали, що Кайлі має намір розпочати процедуру відновлення своїх обов'язків в Європарламенті в червні.

Грецьке законодавство передбачає, що для остаточного позбавлення депутатського мандата необхідний остаточний обвинувальний вирок, уточнює Politico.

"Катаргейт": Єва Кайлі хоче повернутись до роботи в Європарламенті після звільнення з-під арешту

Такі ж плани має й інший фігурант "Катаргейту" – бельгійський євродепутат Марк Тарабелла, якого у квітні перевели під домашній арешт, а з вівторка – зняли електронний браслет.

Джерело, близьке до Тарабелли, заявило Politico, що він з моменту звільнення відновив відстеження роботи свого комітету в Європарламенті й у разі, якщо умови після зняття браслета це дозволятимуть, продовжить працювати в сесійній залі.

Що стосується італійця Андреа Коццоліно, то він перебуває в Італії, де чекає на екстрадицію до Бельгії для допиту. Нинішні умови домашнього арешту забороняють йому спілкуватись із будь-ким, окрім адвоката.

Politico зазначає, що попри зняття імунітету з Кайлі, Тарабелли й Коццоліно вони "залишаються членами Європарламенту з усіма правами, пов'язаними з цією функцією". Але для участі в роботі органу вони повинні бути присутні там фізично, бо дистанційне голосування, яке діяло під час пандемії COVID-19, уже скасували.

ЄвроПравда детально розповідала про "Катаргейт" у статті: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: