Польща отримала чергову партію корейських танків Black Panther

П'ятниця, 19 травня 2023, 19:32

До польського порту Гдині у п’ятницю прибули ще 7 танків Black Panther, які Польща замовила у Південної Кореї.

Як пише "Європейська правда", про це у Twitter повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

"Ще 7 танків K2 Black Panther від Південної Кореї прибули сьогодні морем до порту Гдині. Танки поїдуть до 20-ї механізованої бригади" – написав Блащак.

27 липня 2022 року у Варшаві Маріуш Блащак затвердив рамкову угоду про придбання танків K2 у Південної Кореї. Польською стороною є Агентство озброєнь, яке представляє Державне казначейство, а корейською стороною – компанія Hyundai Rotem, відповідальна за постачання танків сімейства K2.

Предметом рамкової угоди, укладеної з Hyundai Rotem, є придбання загалом 1000 танків K2 і його полонізованої версії K2PL, разом із супутніми транспортними засобами, тобто машинами технічного захисту, машинами інженерної підтримки і пов'язаними з ними мостами та іншими елементами на основі польських рішень, а також навчальним і логістичним пакетом, запасом боєприпасів і технічною підтримкою з боку виробника.

Поставки перших 180 танків K2 заплановані на 2022-2025 роки, а поставки 820 танків K2PL розпочнуться у 2026 році, і в тому ж році розпочнеться їх виробництво в Польщі.

K2 Black Panther – південнокорейський основний танк покоління 3+. Його озброєння – гладкоствольна гармата калібру 120 мм з автоматичним перезаряджанням, яка може використовувати новітні типи боєприпасів. Додаткове озброєння – 7,62-мм кулемет і 12,7-мм великокаліберний кулемет. Сучасна система управління вогнем танка забезпечує високу ефективність ведення керованого вогню на великих дальностях.

Нагадаємо, 15 травня  Маріуш Блащак на військовому летовищі у варшавському аеропорту Окенце повідомив про прибуття в країну перших установок HIMARS.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: