Голова МЗС Литви й прем’єрка Естонії взяли участь у Вільнюському "саміті NAFO"

фото, відео
Субота, 8 липня 2023, 18:09

У Вільнюсі в суботу розпочався "саміт NAFO" (North Atlantic Fella Organization) – неформальний захід віртуальної спільноти, що з початку повномасштабного вторгнення Росії протидіє російській дезінформації й пропаганді.

Про це повідомляє "Європейська правда".

На відкритті "саміту NATO" виступив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, який підкреслив, що "NAFO – це про сміх, але ви не просто прикол".

"Ваша спільнота – це приклад того, як творчі люди з потенціалом можуть об’єднуватись і висловлювати себе у демократичному суспільстві, що є силою нашої системи. І я не вважаю збігом те, що переможе та сторона, в якої найкращі меми", – підкреслив Ландсбергіс.

Зі спеціальним зверненням до учасників "саміту NAFO" звернулась і прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас, яка висловила жаль через неможливість бути особисто присутньою у Вільнюсі й побажала "якнайбільш ґрунтовного" заходу.

"Ви – приклад того, як російську дезінформацію й "погані спроби" можна побороти гарним почуттям гумору, розумом та ентузіазмом", – зазначила Каллас, подякувавши NAFO за підтримку України, Естонії та всього Балтійського регіону.

Учасники "саміту NAFO" розповідали про історію створення спільноти та її розвиток, особливості російської воєнної пропаганди й боротьбу проти неї, а також збирали кошти на підтримку Збройних Сил України.

Сцену заходу оформили з використанням шіба-іну – породи собак, яка стала неофіційним "обличчям" NAFO, а також іграшковою акулою – ймовірно, натякаючи на історію з акулою, яка вбила росіянина, адже цей інцидент породив безліч мемів від активістів NAFO.

NAFO – це віртуальна спільнота, яка виникла після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року для допомоги Збройним Силам і протидії російській дезінформації. Учасники NAFO – "друзяки" (fellas) переважно публікують меми, тролять офіційних російських спікерів і шитпостять у проросійські акаунти в соцмережах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: