У Пентагоні прокоментували інцидент з білоруськими гелікоптерами на кордоні з Польщею

Середа, 2 серпня 2023, 09:27

У Пентагоні прокоментував порушення двома білоруськими військовими гелікоптерами повітряного простору Польщі, що сталось 1 серпня.

Про це на брифінгу заявив офіційний представник Пентагону Патрік Райдер, повідомляє "Європейська правда".

Коментуючи інцидент з білоруськими гелікоптерами, Райдер підкреслив, що США незмінно віддані захисту безпеки країн НАТО.

"Ми і надалі дуже серйозно ставитимемося до безпеки НАТО і продовжуватимемо працювати разом з нашими союзниками по НАТО над тим, щоб кожен квадратний сантиметр НАТО залишався в безпеці", – зазначив він.

Більш детально говорити про інцидент представник Пентагону відмовився, додавши, що позиції сил НАТО після цих подій не змінилися.

Напередодні увечері Міноборони Польщі підтвердило порушення польського повітряного простору з боку Білорусі двома гелікоптерами.

Спершу офіційна Варшава заперечувала факт порушення повітряного простору, але пізніше пояснила, що перетин кордону відбувся в районі міста Біловежа на дуже низькій висоті, й це ускладнило виявлення гелікоптерів радіолокаційними системами.

У відповідь на інцидент міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак віддав наказ про збільшення кількості військових на кордоні і розгортання додаткових сил і засобів, зокрема бойових вертольотів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: