Посли G7 нагадали, яких кроків чекають від України для інвестицій у відбудову 

Середа, 2 серпня 2023, 15:32

Посли "Групи семи" назвали кроки та реформи, яких очікують від України у підготовці до повоєнної відбудови країни та приходу західних інвестицій.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У спільному Twitter посли G7 розповіли, що зустрічалися з прем’єром Денисом Шмигалем і говорили про подальші кроки після Конференції щодо відбудови України.

"Прозорість та підзвітність є вирішальними для того, щоб залучити приватний сектор до відновлення та реконструкції", – наголосили посли.

Вони зазначили, що для цього від України очікують низку кроків в антикорупційній сфері, зокрема: своєчасного призначення нового керівника НАЗК, відновлення системи декларування активів та фінансового звітування політичних партій, посилення антикорупційних установ, зокрема САП та АРМА. 

"Також закликаємо ухвалити закони, які забезпечать сильний і незалежний Антимонопольний комітет та покращать корпоративне управління підприємств у державній власності згідно зі стандартами ОЕСР", – додали вони.

Посли зазначили, що поділяють думку про необхідність починати підготовку до конференції  щодо відбудови України на 2024 рік у Німеччині.

Додамо, відновлення вимоги електронного декларування для українських посадовців є ключовою складовою одного з семи "кандидатських" критеріїв Єврокомісії про боротьбу з корупцією. Їх Україна зобов'язалась виконати, щоб почати переговори про вступ у ЄС.

Читайте також про те, як Україна довела Європі, що бореться з корупцією під час війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: