Спецслужба Естонії: "Російський бізнес" чоловіка прем’єрки не порушував санкцій

П'ятниця, 25 серпня 2023, 18:20

Поліція безпеки Естонії заявила, що діяльність компанії Stark Logistics, якою володіє чоловік прем’єр-міністерки країни Каї Каллас, у Росії не порушує чинних санкцій.

Про це йдеться у відповіді відомства на запит суспільного мовника ERR, повідомляє "Європейська правда".

Спецслужба повідомила, що, за її інформацією, "підприємства, пов'язані з чоловіком прем'єр-міністерки, не порушували санкцій".

"Якщо десь і використовувалася так звана схема JOKK (з естонської "юридично все коректно". – Ред.), то це якраз і означає, що немає підстав щось інкримінувати за пенітенціарним правом. А моральних оцінок ми не даємо", – йдеться у відповіді Поліції безпеки Естонії.

Більшість естонців – за відставку прем'єрки через скандал з "російським бізнесом" чоловіка

Там також додали, що у зв’язку з інцидентом не побачили підстав змінювати рівень допуску Каллас до державної таємниці.

Телерадіокомпанія ERR повідомила в середу, що транспортна компанія Stark Logistics, яка частково належить чоловікові прем'єр-міністра Каї Каллас Арво Халліку, продовжувала здійснювати вантажоперевезення в Росію під час війни в Україні.

У четвер Кая Каллас сказала, що до цього тижня не знала про співпрацю чоловіка з бізнес-партнером у Росії, та що їй "нема чого приховувати".

Чоловік Каллас Арво Халлік, чий бізнес спровокував урядову кризу в країні, оголосив у п'ятницю, що продає всі свої акції в підприємстві Stark Logistics і йде з компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: