Трамп заявив, що спроба скасувати результати виборів 2020 року - це його рішення

Понеділок, 18 вересня 2023, 07:39

Колишній президент Дональд Трамп заявив, що проігнорував юридичні поради адвокатів, які запевняли його, що президентські вибори 2020 року не були вкрадені.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю NBC News.

За його словами, він не слухав адвокатів Білого дому та його передвиборчої кампанії, тому що не поважав їх як юристів.

"У нас багато людей, і це мій вибір. Це було моє рішення. Але я прислухався до деяких людей", – наголосив Трамп.

"Але я поважав інших (адвокатів). Я поважав багатьох інших, які говорили, що вибори були сфальсифіковані", – уточнив експрезидент США.

Трампу сподобалось, як Путін похвалив його "мирний план"

Раніше Трамп подав клопотання про відсторонення окружного судді Тані Чуткан від головування в одній з кримінальних справ за звинуваченням у спробі скасувати його програш на президентських виборах 2020 року.

Перед цим він не визнав себе винним у справі про втручання у вибори 2020 року у штаті Джорджія та відмовився приїжджати до суду для офіційного оголошення звинувачень.

Трампу, який вийшов під заставу у 200 тисяч доларів, зробили так зване тюремне фото (магшот) – він став першим експрезидентом США, який пройшов через цю процедуру.

Трамп наразі є фігурантом чотирьох кримінальних справ: двох федеральних, пов'язаних із неналежним поводженням із секретними документами й штурмом Капітолія в січні 2021 року; у штаті Нью-Йорк – через виплату грошей колишній порноакторці в порушення правил фінансування політичної кампанії; та у штаті Джорджія – за підозрою у створенні "злочинної організації" для втручання у вибори-2020.

Детальніше про останню справу щодо Трампа читайте в матеріалі "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: