Втручання у вибори у Джорджії: Трамп не визнає провини, до суду не приїде

Четвер, 31 серпня 2023, 18:39

Колишній президент США Дональд Трамп не визнав себе винним у справі про втручання у вибори 2020 року у штаті Джорджія та відмовився приїжджати до суду для офіційного оголошення звинувачень.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Трампу та ще 18 фігурантам кримінального провадження у Джорджії мають офіційно оголосити звинувачення 6 вересня, починаючи з 16:30 за Києвом, але вони не були зобов’язані з’являтись до суду особисто.

Минулого тижня він уже пройшов процедуру арешту у в'язниці округу Фултон в Атланті й вийшов під заставу у 200 тисяч доларів. Крім того, Трампу зробили так зване тюремне фото (магшот) – він став першим експрезидентом США, який пройшов через цю процедуру.

У цій справі Трампу висунули звинувачення за 13 пунктами, серед яких шість – щодо змови з кількома соратниками щодо використання фальшивих виборців; щодо судового позову Трампа на основі несправжніх документів, де вони стверджували, що тисячі виборців проголосували незаконно, хоча це була неправда.

Трамп наразі є фігурантом чотирьох кримінальних справ: двох федеральних, пов'язаних із неналежним поводженням із секретними документами й штурмом Капітолія в січні 2021 року; у штаті Нью-Йорк – через виплату грошей колишній порноакторці в порушення правил фінансування політичної кампанії; та у штаті Джорджія – за підозрою у створенні "злочинної організації" для втручання у вибори-2020.

Експрезидент не визнав своєї провини у жодній справі. Водночас близько половини виборців-республіканців стверджують, що не проголосували б за Трампа, якби суд визнав його винним.

Детальніше про останню справу щодо Трампа читайте в матеріалі "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: