Болгарські депутати заслухають міністра оборони через дрон з вибухівкою на узбережжі моря

Понеділок, 18 вересня 2023, 16:09

У парламенті Болгарії заслухають доповідь міністра оборони у зв’язку зі знайденим на узбережжі Чорного моря дроном з вибухівкою.

Як повідомляє БГНЕС, про це заявив депутат від ГЕРБ-СДС Христо Гаджев, пише "Європейська правда".

Депутат розповів, що члени Комітету з питань оборони заслухають міністра оборони Тодора Тагарева на зустрічі, що відбудеться у понеділок о 17:30.

За його словами, депутати розраховують почути від міністра усі деталі щодо знайденого в чорноморському місті Тюленово дрона, можливих причин його появи там і реагування на ситуацію.  

"Важливо, щоби була ясність і громадськість почувалася спокійно", – сказав Гаджев, додавши, що тема дуже чутлива і не можна допустити, щоб вона стала приводом для чергових політичних спекуляцій. 

Нагадаємо, 18 вересня стало відомо, що у болгарському чорноморському місті виявили безпілотник з вибухівкою. Міноборони відправило спецпідрозділ для обстеження пристрою і його знешкодження. 

Минулого тижня в Румунії у прикордонних районах втретє знайшли уламки, схожі на фрагменти безпілотника, цього разу за 14 кілометрів від кордону. Після того Міноборони розширило зону заборони польотів біля кордону з Україною.

Мешканці румунських сіл над Дунаєм тепер отримують сигнал повітряної тривоги під час атак на українські міста.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: