Радбез ООН відхилив резолюцію РФ із закликом до перемир’я в Ізраїлі без осуду ХАМАС

Вівторок, 17 жовтня 2023, 09:01

Рада безпеки ООН відхилила запропоновану Росією резолюцію із закликом до перемир’я між Ізраїлем і угрупованням ХАМАС, при цьому не засуджуючи терористичні дії останнього.

Про це повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

За російську резолюцію, що закликала до гуманітарного перемир’я, віддали 5 голосів "за", 4 "проти" і 6 "утрималися". 

США, Британія і Франція проголосували проти, тому що документ не засуджував бойовиків ХАМАС за їхню терористичну атаку на Ізраїль.  

"Ми не можемо підтримати резолюцію, у якій не засуджуються терористичні напади ХАМАС", – прокоментувала постпред Британії в ООН Барбара Вудворд. 

Постійний представник Франції Ніколя де Рів’єр зазначив, що у російському проєкті "не вистачає кількох важливих елементів" та натомість запропонував підтримати проєкт, внесений бразильським головуванням. 

Постпред Росії Василій Нєбєнзя у зв’язку з цим заявив, що Радбез "знову став заручником планів західних держав".

Постпред України в ООН Сергій Кислиця вважає, що причиною квапливого внесення російської резолюції став анонс візиту до Ізраїлю президента США Джо Байдена. "Посланник Путіна двічі ввечері поспішно поставив свій проєкт на голосування, навіть добре знаючи, що це пропагандистський ерзац", – зазначив Кислиця у своєму Twitter (Х).

Нагадаємо, в лютому російський постійний представник перервав хвилину мовчання за жертвами російсько-української війни під час засідання Ради Безпеки ООН, присвяченому річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: