Пентагон готовий одразу відправити Україні військовий пакет після голосування в Конгресі

Новини — П'ятниця, 19 квітня 2024, 20:11 —

У Пентагоні заявили, що готові оперативно відправити Україні пакет військової допомоги після того, як Конгрес США схвалить відповідний законопроєкт.

Про це заявив речник Пентагону Пат Райдер, слова якого наводить журналіст "Голосу Америки" Остап Яриш, повідомляє "Європейська правда".

Він також розповів, що цей пакет, зокрема, включатиме засоби протиповітряної оборони.

"Так само, як ми робили в минулому, ми можемо діяти протягом декількох днів... Пакет допомоги, ймовірно, включатиме такі речі, як протиповітряна оборона та артилерійські засоби", – зазначив Райдер.

Реклама:

Видання Politico також повідомило, що Пентагон готує пакет, який включатиме засоби артилерії та ППО. Неназвані американські посадовці заявили, що остаточного рішення щодо пакета, який може стати першим після голосування в Конгресі, ще немає.

Представники Міністерства оборони працюють над вмістом пакета, який може швидко пройти бюрократичну процедуру після ухвалення закону і підписання його президентом, сказав один з посадовців.

"Вони дуже швидко передадуть цю рекомендацію держсекретареві, і незабаром після цього вона потрапить до президента", – сказав співрозмовник видання.

Джерело розповіло, що багато американської зброї вже перебуває на складах по всій Європі, і вона може бути негайно відправлена в Україну. Деякі види озброєнь можуть бути доставлені в Україну за кілька днів, на інші можуть піти тижні.

Нагадаємо, Палата представників США 19 квітня провела процедурне голосування за чотири законопроєкти про іноземну допомогу, зокрема й Україні, що дозволяє пізніше винести їх на розгляд Палати. 

Голосування за пакет законопроєктів в Палаті представників очікується в суботу, 20 квітня.

У цей день члени палати розглянуть усі поправки, які напередодні пройшли процедурний комітет, і після цього виноситимуть по черзі кожен законопроєкт на голосування.

Читайте також: Конгрес готує перемогу України. Як США планують змінити бюджет та правила підтримки ЗСУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: