Аграмунт каже, що буде захищатися, бо процедури у ПАРЄ щодо його відставки "незаконні"

П'ятниця, 30 червня 2017, 20:40

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт заявив, що прийняті у ПАРЄ нові правила щодо процедури його відставки є "незаконними та нечесними".

Про це йдеться у першій заяві президента ПАРЄ, зробленій після того, як було ініційовано його відставку.

Як відомо, 27 червня Парламентська асамблея Ради Європи схвалила рішення про внесення змін до власного регламенту, дозволивши змістити з посади президента Педро Аграмунта. Детальніше про ситуацію читайте в статті "Аграмунта по осені знімають: всі деталі та сценарії скандалу з проросійським президентом ПАРЄ"

Аграмунт заявив, що процедури, розпочаті у ПАРЄ щодо його відставки, були прийняті через "маніпуляцію правилами Асамблеї" та через "підміну принципів верховенства права" тими, хто веде кампанію проти нього.

За його словами, процедура щодо нових правил про його відставку була прийнята "поспіхом". "Зазвичай такі процедури тривають більше року, після того, як враховуються офіційні юридичні висновки, такі як думка Венеціанської комісії", - заявив він.

Аграмунт вважає, що генеральний секретар Асамблеї прийняв необ'єктивну позицію, забороняючи членам просити про правову думку Венеціанської комісії, "що є несумісним з його роллю нейтрального та неупередженого державного службовця".

"Текст нових правил процедури був прийнятий на спеціальній сесії Комітету правил щодо процедур, що відбулася на початку червня в Парижі, де присутні були лише 8 членів з 38 членів та заступників... Ці 8 членів між собою визначили зміст 20-ти сторінкового звіту, підготовленого Секретаріатом, щоб змусити мене піти у відставку", - заявив він.

Аграмунт вважає, що такий прискорений процес щодо зміни правил процедури є "незаконним та нечесним", а ті хто запустили "негативну" кампанію проти нього - "порушили головні правила та принципи Асамблеї та організації у цілому". 

Наприкінці своєї заяви, Аграмунт сказав, що змушений захищатися, бо його "честь була розтоптана несправедливою та незаконною кампанією проти його особи". 

Нагадаємо, Аграмунт заявив, що став "жертвою через своє бажання до діалогу" та що кампанію проти нього очолили українці.

Раніше повідомлялося, що президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт вивчає можливість оскаржити в суді рішення ПАРЄ, яке відкрило шлях до його відставки, і вже почав здійснювати кроки для цього.

Нагадаємо, група депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи зареєструвала в секретаріаті асамблеї пропозицію про припинення повноважень президента ПАРЄ Педро Аграмунта.

Всього, під документом поставили підпис 158 депутатів. Вирішальне голосування очікується 9 жовтня 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: