Комісія сенаторів Іспанії визначить дії Мадрида щодо Каталонії

Понеділок, 23 жовтня 2017, 14:27

Іспанські політичні партії призначили 27 сенаторів до складу комісії, яка має визначити, як уряд в Мадриді може втрутитися в управління Каталонією та припинити процес оголошення незалежності регіону.

Про це повідомляє The Associated Press.

До створеної у понеділок комісії увійшли 15 членів правлячої партії прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя, 6 - від провідної опозиційної Соціалістичної партії, решта – від менших коаліційних партій.

Заходи, які розглядає уряд, включають застосування статті 155 Конституції, в тому числі відсторонення каталонського регіонального уряду на чолі з Карлосом Пучдемоном.

Очікується, що комісія повідомить Пучдемона про свої плани та запросить його захистити свою позицію, швидше за все, до четверга, перед п’ятничним голосуванням в Сенаті Іспанії.

Партія Рахоя має абсолютну більшість у Сенаті, що гарантує схвалення будь-якого рішення комісії.

Раніше стало відомо, що каталонський парламент у четвер проведе засідання, на якому глава уряду Карлес Пучдемон може проголосити незалежність регіону.

Каталонська влада раніше заявила, що не буде виконувати накази іспанського уряду, якщо Мадрид перейде на посилення контролю над регіоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.