1 травня 2017

Новини
18:47
ВидеоУ Бельгії невідомий напав з ножем на прес-секретаря лівої "Робочої партії"
У бельгійському місті Льєж під час першотравневого зібрання невідомий напав з ножем на прес-секретаря бельгійської лівої Робочої партії Рауля Хедебау.
18:17
В Афганістані загинули 807 солдатів та поліцейських за два місяці
В Афганістані загинули 807 осіб у структурах оборони та безпеки країни, ще понад 1 300 отримали поранення в перші два місяці 2017 року.
17:43
У Парижі поранено трьох поліцейських, 4 осіб затримано під час демонстрацій
У Парижі під час першотравневих демонстрацій невідомі поранили трьох поліцейських, кидаючи в них "коктейлі Молотова", чотирьох осіб затримано.
17:30
фотоПід час першотравневих демонстрацій у Стамбулі затримали понад 200 осіб
Загалом були затримані 207 осіб, вилучено близько 40 пляшок із запальною сумішшю, 17 ручних гранат, 176 феєрверків та плакати з антиурядовими закликами.
17:00
ФотоУ Парижі сутички на фоні мітингів Ле Пен й Макрона, є затримані
Першотравневі мітинги у Парижі, які проходять в той же день, що й агіткампанії кандидатів у президенти Франції Марін Ле Пен та Еммануеля Макрона, супроводжуються сутичками між демонстрантами та поліцією.
16:53
фотоВнаслідок ракетного удару в провінції Алеппо загинули 18 цивільних
Ракета поцілила у триповерховий будинок, будівля вщент зруйнована. За атакою, ймовірно, стоять урядові війська Башара Асада.
16:17
Ердоган закликав реформувати ООН: "Там немає справедливості"
Ердоган вважає, що у складі Ради Безпеки ООН не має бути постійних членів, тому що "ця структура повинна бути показником справедливості".
16:05
КНДР заявила про готовність до чергового ядерного випробування в будь-який момент
Північна Корея заявила, що буде продовжувати ядерні випробування з метою зміцнення своїх ядерних сил до максимуму, та може здійснити такі випробування у будь-який момент та у будь-якому місці.
15:34
Глава ЦРУ здійснив несподіваний візит до Південної Кореї
Директор ЦРУ Майк Помпео здійснив несподіваний візит до Південної Кореї на тлі підвищеної напруженості на Корейському півострові.
15:21
Іракські військові сподіваються відбити Мосул у бойовиків ІДІЛ вже у травні
Іракські військові сподіваються відбити місто Мосул в травні, попри опір бойовиків ІДІЛ у густонаселеному місті.
15:13
У ЄП закликали Меркель на зустрічі з Путіним зайняти тверду позицію щодо України
Росія повинна усвідомлювати, що має виконати свої зобов'язання для врегулювання конфлікту на Донбасі. Поки вона цього не зробить, про пом'якшення санкцій не може бути й мови, вважає віце-президент Європарламенту Александер Граф Ламбсдорфф.
14:49
Макрон переможе Ле Пен у другому турі з результатом 61% - опитування
Кандидат у президенти Франції, лідер руху "Вперед" Еммануель Макрон переможе свою суперницю Марін Ле Пен у другому турі виборів з результатом 61%.
14:40
Британські прикордонники підтвердили затримання сімох українців – посольство
30 квітня британські прикордонники затримали сімох громадян України за підозрою у нелегальному перетині кордону.
14:28
Союзник Ле Пен, якому обіцяна посада прем'єра, хоче звільнити Францію з "тюрми ЄС"
Очільник правого руху "Вставай, Франція" та союзник Марін Ле Пен Ніколя Дюпон-Еньян заявив, що ультраправий кандидат у президенти Ле Пен прагне повернути у Європу співробітництво між народами, тоді як її суперник Еммануель Макрон хоче тримати Францію в "тюрмі ЄС".
14:18
Сирійські курди заявили про звільнення центральних кварталів міста Табка від ІДІЛ
Війська сирійської опозиції заявили про звільнення останніх трьох кварталів старого міста та прилеглого індустріального району.
13:40
Турецький суд заборонив Вікіпедію на території країни
Перший кримінальний суд Анкари заборонив Вікіпедію, найбільшу в світі онлайн-енциклопедію, у Туреччині після того, як адміністрація сайту відмовилася видалити контент, де йдеться про підтримку Туреччиною сирійської громадянської війни.
13:29
фотоЯпонія вперше задіяла найбільший воєнний корабель для супроводу авіаносця США
Судно вийшло з бази ВМС США Йокосука на південь від Токіо та має супроводити американський авіаносець "Карл Вінсон" у поході до Корейського півострова.
13:12
Посольство України перевіряє інформацію про затримання українців у Британії
Посольство України в Британії перевіряє інформацію про затримання, можливо, громадян України за підозрою у нелегальному перетині кордону в містечку Орфорд у графстві Саффолк на сході Англії.
12:53
У Лондоні затримали трьох жінок за підозрою у тероризмі
У східному Лондоні поліція вручила ордери про арешт трьом особам за підозрою в скоєнні, підготовці та підбурюванні до терористичних актів.
12:30
фотоУ Стамбулі стались масові сутички поліції з демонстрантами, є затримані
Незважаючи на заборону влади, демонстранти намагалися пройти маршем до площі Таксім, є інформація про численні затримання.
12:18
Понад 350 цивільних загинули від авіаударів коаліції за три роки - Пентагон
Внаслідок авіаударів міжнародної коаліції у боротьбі проти ІДІЛ в Іраку і Сирії, ймовірно, загинули, понад 350 цивільних з початку операції майже три роки тому.
11:52
У Швеції невідомі підпалили найбільшу шиїтську мечеть
У північному передмісті столиці Швеції Жакобсберге частина великої мечеті шиїтів була знищена внаслідок пожежі, яка спалахнула пізно ввечері 30 квітня.
11:38
Макрон: ЄС повинен провести реформи або відбудеться Frexit
Незважаючи на проєвропейську позицію, лідер руху "Вперед!" наполягатиме на змінах у ЄС, адже французи "дуже розлючені, нетерплячі, а дисфункція ЄС не може залишатися постійною".
11:15
Порошенко схвалив ратифікацію конвенції з Мальтою про уникнення подвійного оподаткування
Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про ратифікацію Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Мальта про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї".
11:00
Екс-прем’єр Британії Тоні Блер оголосив про повернення у політику через Brexit
Екс-прем’єр Великої Британії Тоні Блер заявив про намір повернутися у британську політику у зв'язку з Brexit.
10:43
Затриманий у Польщі австрієць воював на українській стороні – ЗМІ
За словами речника прокуратури міста Вінер-Нойштадт Еріха Габіцля, 25-річний австрієць боровся на українській стороні "та убивав ворожих солдатів, які здалися, а також цивільних".
09:56
Екс-прем’єр Італії Ренці переміг на праймеріз керівної Демократичної партії
Колишній прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці переміг на внутрішньопартійних виборах керівної лівоцентристської Демократичної партії, які відбулися 30 квітня.
09:33
На сході Англії затримали ймовірних нелегалів з України
Сім імовірних громадян України затримали за підозрою у нелегальному перетині кордону в містечку Орфорд у графстві Саффолк на сході Англії, де незадовго до цього на мілину сіла яхта.
09:22
КНДР погрожує "катастрофічними наслідками", через навчання США і Південної Кореї