2 травня 2017

Новини
19:57
Меркель на зустрічі з Путіним про роспропаганду: "мене цим не злякати"
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не боїться впливу Росії на німецькі вибори, які пройдуть у вересні 2017 року.
17:50
Італійська авіакомпанія Alitalia запустила регулярний рейс з Києва до Риму
Найбільша італійська авіакомпанія Alitalia запустила з 2 травня 2017 року регулярний прямий рейс до Риму зі столичного аеропорту "Київ" (Жуляни).
17:36
Сенат США відклав законопроект щодо санкцій проти Росії
До обговорення теми санкцій у Сенаті планують повернутися після результатів розслідування про втручання Кремля у вибори президента США у 2016 році.
17:00
Меркель не бачить потреби введення місії ООН на Донбас замість ОБСЄ
Канцлер Німеччини заявила, що немає потреби введення місії ООН на Донбас замість спостерігачів ОБСЄ.
16:34
Меркель: Україна повинна отримати доступ до свого кордону на Донбасі
Україна має отримати безперешкодний доступ до свого кордону на Донбасі - заявила Ангела Меркель після зустрічі з Володимиром Путіним у Сочі.
16:28
Внаслідок атаки ІДІЛ на північному сході Сирії загинули 30 осіб
Бойовики "Ісламської держави" влаштували раптовий напад у вівторок вранці, 2 травня, на північному сході Сирії, внаслідок чого загинули щонайменше 30 осіб, більшість з них переміщені особи, які втікають з районів бойових дій на території Сирії та Іраку.
15:40
Прем’єр-міністр Чехії оголосив про відставку уряду
Таке рішення Соботка пояснив тим, що не може нести відповідальність за уряд, у якому міністра фінансів підозрюють у фінансових махінаціях.
15:26
Ердоган: Туреччині вже нічого обговорювати з ЄС, окрім питання вступу до блоку
Президент Туреччини Таїп Ердоган заявив, що Європейський Союз повинен відкрити нову главу щодо процесу вступу Туреччини, в іншому випадку Анкара нічого не буде обговорювати з блоком та скаже "прощавайте".
14:48
В Сочі розпочалися переговори Меркель та Путіна
Німецький та російський лідери зосередять увагу на таких темах, як конфлікти в Україні та Сирії, а також на підготовці до майбутнього саміту G20, який відбудеться в липні.
14:47
Внаслідок двох терактів ІДІЛ в Іраку загинули 7 військових
Бойовики "Ісламської держави" посилили атаки на позиції іракської армії недалеко від кордону з Сирією, внаслідок останніх терактів загинули сім військовослужбовців, ще 12 отримали поранення.
14:25
Ердоган повернувся до лав керівної партії Туреччини, наступний крок - лідерство
Повернення Ердогана у ряди політсили стало можливим після проведення конституційного референдуму 16 квітня, на якому більшість громадян підтримали посилення президентських повноважень.
14:19
У Туреччині затримали ще понад 2000 осіб за зв'язки з Гюленом
Міністерство внутрішніх справ Туреччини повідомило про затримання ще 2 331 особи за тиждень під час операцій, спрямованих на виявлення членів організації Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту.
13:59
Спецслужби Швейцарії попереджають про загрозу терактів у країні
"У Швейцарії терористична загроза залишається на підвищеному рівні", - наголошується у доповіді швейцарських спецслужб.
13:50
Прем'єр Мальти оголосив про дострокові парламентські вибори 3 червня
Прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат заявив про проведення дострокових виборів 3 червня у зв'язку з корупційним скандалом.
13:21
Китай знову заявив, що проти розгортання системи ПРО в Південній Кореї
Китай знову заявив, що проти розгортання системи протиракетної оборони США THAAD в Південній Кореї та закликав негайно зупинити такі дії.
13:16
Грецька опозиція не голосуватиме за нові заходи жорсткої економії
"Ми не будемо голосувати за нові заходи жорсткої економії, які скорочують пенсійні виплати та підвищують податки", - заявив спікер політсили Вассіліс Кікіліас.
12:41
Бойовики ІДІЛ заявили про захоплення у талібів одного із районів на сході Афганістану
Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" стверджують, що вони напали й захопили один із районів у бойовиків радикального ісламістського руху "Талібан" на сході Афганістану.
12:21
Польща обурилась через слова Макрона про дружбу Качинського з Ле Пен
МЗС Польщі обурилося словами кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона про те, що друзями його опонентки Марін Ле Пен є президент Росії Володимир Путін та лідер керівної у Польщі партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський.
11:42
Сирійські урядові війська застосували хімзброю під час недавніх чотирьох атак
Сирійські урядові війська використовували смертельно небезпечний нервово-паралітичний газ в Хан-Шейхуні 4 квітня та під час трьох інших атак.
11:36
фотоБудівлю генконсульства Туреччини у Цюриху облили фарбою
На стінах та автобусній зупинці, розташованій поруч, вандали залишили написи "Убити Ердогана".
10:51
Конгрес США до 5 травня має ухвалити рішення щодо $560 млн допомоги для України
У Конгресі США представлено консолідований закон про бюджетні асигнування на 2017 рік, згідно з яким на програми допомоги Україні планується виділити не менше 560 млн дол. США, ухвалення закону має відбутися до 5 травня.
10:45
Ле Пен викрили у плагіаті цілих уривків з промови Фійона
1 травня Ле Пен виголосила промову у місті Вільпент. У ній виявили уривки, які 15 квітня у своєму виступі в місті Ле-Пюї-ан-Веле проголошував кандидат від "Республіканців" Франсуа Фійон.
10:38
КНДР заявила, що польоти бомбардувальників США штовхають до межі ядерної війни
10:24
ФотоУ Парижі під час першотравневих демонстрацій поранено 6 співробітників поліції
У Парижі під час першотравневих демонстрацій шість співробітників поліції постраждали в ході зіткнень між молодими людьми в масках, які кидали пляшками із запальною сумішшю та спецпризначенцями, які у відповідь застосовували сльозогінний газ.
10:03
Трамп заявив про готовність зустрітися з лідером КНДР за певних обставин
Президент США Дональд Трамп заявив, що готовий зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином "за правильних обставин".
09:56
Трамп та Путін проведуть телефонну розмову 2 травня
Обидва лідери обговорять сирійський конфлікт, у якому Москва підтримує режим Башара Асада, а Сполучені Штати – опозицію, яка намагається його скинути.
09:35
Греція та міжнародні кредитори дійшли згоди щодо пакету реформ
Угода передбачає запровадження нових заходів жорсткої економії. Зокрема, містить зміну трудового законодавства, зміни у сфері енергетики, скорочення пенсій і підвищення податків.
09:33
США попередили своїх громадян про загрозу терактів в Європі
Державний департамент США попередив американських громадян про загрозу терактів по всій Європі.
09:13
Пентагон: Система THAAD в Південній Кореї готова перехоплювати ракети