15 червня 2019

Статті
Кінець двовладдя у Молдові: хто змусив піти у відставку уряд всесильного олігарха
Плахотнюк та низка інших топ-представників влади терміново втекли з Молдови за кордон. Ми розібралися, хто ж повалив всесильного олігарха, та що ж чекає на наших сусідів далі...
Новини
17:27
Прем’єрка Молдови вимагає відставки всіх суддів Конституційного суду
Прем'єр-міністр Молдови Майя Санду вимагає відставки суддів Конституційного суду.
16:51
Клімкін: важливо, щоб РФ не використала Молдову як полігон
Глава МЗС України Павло Клімкін напередодні зустрівся зі своїм румунським колегою Теодором Мелешкану для обговорення ситуації в Молдові.
16:10
фотоНова президентка Словаччини склала присягу
У Словаччині відбулась інавгурація нової президентки Зузани Чапутової - юристки і громадської активістки, яка стала першою жінкою на чолі країни.
15:46
Мер Риги розкритикував ідею знесення пам’ятника радянським воїнам
Мер Риги Дайніс Турлайс розкритикував рішення латвійського Сейму почати розгляд громадської ініціативи про знесення пам'ятника воїнам-визволителям в Ризі.
15:18
відеоПід час авіашоу у Польщі впав літак
У польському місті Плоцьку під час авіашоу у Віслу впав літак.
14:38
"Господар Молдови" втік з країни через Придністров’я і Одесу - ЗМІ
Глава Демократичної партії Молдови та донедавна "тіньовий господар" країни Влад Плахотнюк напередодні і справді покинув країну, проте залишив її не літаком, а виїхав на авто через Придністров’я та Одесу.
14:10
Конституційний суд Молдови скасував свої рішення, що викликали політичну кризу
Конституційний суд Молдови скасував свої рішення про нелегітимність дій парламенту, які призвели до гострої політичної кризи у Молдові.
13:42
У Нотр-Дамі пройде перша після пожежі літургія
Невелика група мирян у касках в суботу збереться в соборі Нотр-Дам у Парижі на перше після масштабної пожежі богослужіння.
13:18
У Британії 5 пацієнтів померли після харчування у лікарнях
Британський уряд розпорядився переглянути харчування у лікарнях після того, як п'ять пацієнтів померли у результаті спалаху лістерії.
12:34
фотоМасштабний арт-об’єкт створили на Марсовому полі в Парижі
Французький художник Сайп створив масштабну мистецьку роботу на Марсовому полі у Парижі, яка присвячена мігрантам та благодійній організації SOS Mediterranee.
12:08
Зеленський звільнив посла України у Швеції
Президент України Володимир Зеленський звільнив Ігоря Сагача з посади посла України в Швеції.
11:45
Нова влада Молдови скасувала недільну акцію протесту після відставки опонентів
Нова влада Молдови у складі соціалістів та блоку ACUM скасувала спільний марш на свою підтримку, який повинен був пройти в неділю, 16 червня.
11:20
Українець залишається у важкому стані після серйозної ДТП в Польщі
Громадянин України, який з трьома іншими українцями потрапив у жахливу ДТП з летальними наслідками 12 червня на заході Польщі, й надалі перебуває у дуже важкому стані у лікарні міста Гожув Великопольський.
10:45
Прихильник терориста Брейвіка готував напад в Юрмалі
У Латвії громадянин, який був прихильником норвезького терориста Брейвіка, планував здійснити напади в Юрмалі та закликав до знищення російськомовних жителів.
10:24
США привітали мирну передачу влади у Молдові
Державний департамент США привітав рішення Демократичної партії Молдови (ДПМ) відмовитися від влади на користь уряду Майї Санду і нової парламентської більшості, обраної демократичним шляхом.
08:56
Криза у Молдові: лідер колишньої правлячої партії терміново покинув країну
Голова Демократичної партії та донедавна "тілньовий хазяїн" Молдови Влад Плахотнюк терміново покинув країну відразу після оголошення про відставку колишнім урядом.