Євгенія Габер

старший аналітик Центру досліджень сучасної Туреччини (Карлтонський університет)
Всі публікації автора
Чий союзник Ердоган: чому Туреччина збільшує допомогу Україні, але не відмовиться від дружби з РФ
На яку допомогу з боку Туреччини може розраховувати Україна? І якою в Анкарі воліли би бачити Росію: потужною, ослабленою чи розваленою?
Ердоган за крок до перемоги: як вибори у Туреччині вплинуть на політику щодо РФ та України
Шанси Ердогана переобратися на президентську посаду – дуже високі... Але вже сам факт проведення другого туру (вперше в історії Туреччини) показує, що суспільство вимагає змін.
Ердоган йде на третій термін: як вибори впливатимуть на зовнішню політику Туреччини
Цього року в Туреччині пройдуть одночасно парламентські та президентські вибори. І вони дедалі більше впливатимуть на внутрішню та зовнішню політику Анкари.
Як у Туреччині будують "русский мир" та чим це загрожує партнеру України
Просування російської державної ідеології у Туреччині суттєво посилилося. І якщо не вживати заходів у відповідь, це може стати значною проблемою.
Зрозуміти Туреччину: що змушує Ердогана одночасно допомагати Путіну та Україні
Пересічні турки співчувають Росії, що стала "жертвою" підступного Заходу, але одночасно тоннами відправляють гуманітарну допомогу українцям.
Чому Туреччина не приєдналася до західних санкцій та чи буде вона допомагати РФ їх обходити
Туреччина може сама потрапити під санкції – за допомогу РФ в обходженні західних обмежень. Чи здатна загроза західних санкцій змусити Анкару змінити цю позицію?
"Байрактари" для Путіна: що означає сенсаційна заява Ердогана про переговори з РФ
Чи справді Анкара готова піти на передачу РФ своїх військових технологій, навіть попри можливість різкого погіршення відносин з усім Заходом?
Хлібне місце: яку роль обрала Туреччина у "зерновій угоді" та чому закриває очі на дії РФ
"Зернова угода" стала безумовною дипломатичною перемогою Туреччини. Але заради неї Анкара пішла на чималі поступки, найчастіше - за український рахунок. 
Турецький виклик: як Україні реагувати на нове зближення Анкари та Москви
На тлі кризи у відносинах із Заходом і цілої низки вимог до країн НАТО Анкара не втрачає можливості загравати з РФ – і це вже несе чималі ризики для України.
"Байрактари" та туристи з Росії: яку позицію зайняла Туреччина у нинішній війні
Війна в Україні може стати для Туреччини "золотим квитком" для повернення в родину НАТО. Але це вікно можливостей може закритися в будь-який момент.
Ердоган під тиском проблем: чому турецька влада стрімко втрачає популярність
Обвал національної валюти, інфляція, яка може сягати 58%, протести та падіння рейтингів влади. Все це – про виклики, які постали перед Туреччиною.
Війна на словах: як переклад може змінити результати дипломатичних переговорів
Філологічні дрібниці часто стають причинами зовсім не дріб’язкових міжнародних проблем, юридичних казусів і різночитань.
Партнери, кращі за Росію: як змінилося ставлення Туреччини до України та інших сусідів
Україна випередила РФ у рейтингу країн, які у Туреччині вважають дружніми. Росія натомість зросла у рейтингу загроз національній безпеці.
Без вільної торгівлі, але з контрактами в оборонці: про що домовився Зеленський у Стамбулі
Стамбульський візит Володимира Зеленського не анонсувався заздалегідь і для багатьох став сюрпризом. Для когось приємним, для когось – не зовсім.
Труднощі перекладу: як ЄС знову згадав про "мовне питання" і чому це важливо для України
Цілком ймовірно, що вже незабаром французька знову може стати мовою європейської дипломатії. Не першою, але і "не другою".