Матюки на захист Росії: нові аргументи союзників Москви у ПАРЄ

Вівторок, 9 квітня 2019, 10:26 — , народний депутат, член ПАРЄ
Фото прес-служби Ради Європи

Поки в Україні в розпалі президентська кампанія, в Європі відбуваються тривожні для нашої держави речі. І сьогодні кожному політику потрібно продемонструвати, що він готовий захищати країну.

Щойно за терміновою процедурою було проголосовано рішення про внесення до порядку денного ПАРЄ питання про зміну процедури застосування санкцій, а в реальності – питання про зняття санкцій з Росії.

Раду Європи ведуть до перевороту: як планують скасовувати тиск на Росію в ПАРЄ

Голосування буде в середу.

Як не дивно, серед відкритих лобістів цього рішення виступили представники Німеччини, Нідерландів, Швейцарії та інших шанованих держав. Основний аргумент полягав у тому, що без 32 мільйонів євро, які Росія не заплатила, Рада Європи відчуватиме "неприйнятні труднощі".

Ухвалення цього документа означатиме зняття санкцій з Росії в ПАРЄ, що вплине на зняття інших обмежень, і не тільки в Страсбурзі.

Відкрито багато хто з іноземних колег говорив про поставлені їм завдання на рівні керівництва їхніх країн.

Це останній шанс для агресора пробити діру у міжнародній політичній інституції, тому на досягнення результату кинуто всі сили.

Це показало засідання бюро Європейської народної партії, яке закінчилося особистою образою на мою адресу з боку не просто депутата, а глави німецької делегації в Асамблеї Андреаса Ніка.

Агресивна реакція німецького колеги почалася після мого коментаря про те, що не можна обґрунтовувати зняття санкцій фінансовими труднощами, особливо в розмірі 32 мільйонів євро для 46 країн.

На їхню думку, позбавлення доходів (на оплату праці) 250 професійних і потрібних співробітників РЄ – це серйозний удар.

Мені довелося нагадати про те, що понад 10 тисяч осіб втратили життя, захищаючи європейські країни від російської агресії, суму в розмірі 32 мільйонів громадяни України платять з бюджету на армію кожні три дні – для захисту Європи і європейських цінностей.

Після цього зі словами "F..CK OFF" і "Східноєвропейські Stammtisch" на адресу голови ЄНП Александра Почеча (Польща) та інших членів бюро нечисленна група з чотирьох осіб залишила засідання групи.

Решта членів бюро одностайно проголосували проти зміни процедури і засудили поведінку цих осіб.

Важко дати оцінку, кого саме послав Нік – усіх родичів загиблих, або всю країну, або мене, як представника кримських татар та єврейської громади. Зараз розглядаю питання про притягнення до відповідальності в адміністративному та судовому порядку за образу честі й гідності.

Реакція, на мою думку, була викликана безвихіддю від неможливості виконати поставлене завдання і небажанням дивитися правді в очі. За внесення питання про зміну проголосували 112 депутатів, проти – 43.

Зараз у нас усіх одне важливе завдання: ми повинні мобілізувати всі сили на міжнародній арені для протистояння цій агресії.

Закликаю керівників політичних сил, президента, кандидатів у президенти, МЗС, простих громадян включитися в боротьбу.

Терміново достукатися до союзників і ворогів, керівництва країн Ради Європи та партнерів зі США, простих виборців в інших країнах для захисту України.

Це питання вищого рівня, однак я впевнений, що разом ми зможемо донести те, що ми боремося не за себе, ми захищаємо Європу на кордоні України від агресії країни-окупанта.

Публікації в рубриці "Експертна думка" не є редакційними статтями і відображають винятково точку зору автора

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.