В Україні кількість прихильників євроінтеграції зросла на 20% - опитування

П'ятниця, 13 червня 2014, 17:29

В Україні за останні півроку кількість прихильників євроінтеграції зросла на 20%.Про це свідчать передані результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), передає УНІАН.

Зокрема, якби мав пройти референдум про те, куди вступати Україні - до Європейського Союзу чи до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном, відбувся у травні цього року, одночасно з президентськими виборами, то з усіх громадян України на не окупованій зараз її території 47% проголосували б за вступ до ЄС, 27% - за вступ до Митного союзу. 12% вирішили не брати участь у голосуванні, 14% не визначилися з тим, як їм вчинити.

Таким чином, зараз за ЄС готові проголосувати на 20% більше, ніж за МС, в той час як до початку протестів наприкінці листопада 2013 року частка громадян на не окупованій зараз території України, які б проголосувала за вступ до ЄС, була більше лише на 3%, ніж та, що проголосувала б за МС (39% за ЄС, 36% за МС), зазначили у КМІС.

У регіональному вимірі прихильників вступу до Євросоюзу значно більше, ніж прихильників вступу до Митного союзу, у західному і центральному регіонах (82% проти 5% і 58% проти 12%), а прихильників вступу до Митного союзу значно більше, ніж прихильників вступу до Євросоюзу, у східному (63% проти 12%) і південному (37% проти 28%) регіонах.

Київський міжнародний інститут соціології проводив опитування громадської думки у період з 22 квітня до 14 травня. Опитування проводилося у 110 населених пунктах в усіх областях України, окрім Автономної Республіки Крим. У результаті польового етапу було зібрано 2022 анкети.Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: