Посли НАТО засудили агресію Росії проти України

Вівторок, 17 червня 2014, 16:22

У Брюсселі відбулося засідання Ради Євроатлантичного партнерства на рівні послів, присвячене 20-річчю програми "Партнерство заради миру", в ході якого, зокрема, обговорювалася ситуація в Україні, повідомляє Інтерфакс.

Посол України при Альянсі Ігор Долгов у своєму виступі перерахував виклики діяльності Ради Євроатлантичного партнерства у зв'язку з російською агресією, анексією Криму, прямою підтримкою сепаратистів на сході України.

"Учасники засідання одноголосно підтримали позицію української держави, рішуче засудили агресію Росії, відбили спроби російського представника донести викривлену картину реальної ситуації в Україні", - зазначили в місії України при НАТО.

Як стало відомо агентству з джерел в НАТО, в ході свого виступу посол Росії при НАТО Олександр Грушко, зокрема, повторив офіційну позицію Росії щодо антитерористичної операції, проведеної українськими властями в Донецькій і Луганській областях, яку в Росії називають "каральною".

Крім того, російський посол назвав "вакханалією" дії протестуючих біля будівлі російського посольства в Києві 14 червня.

При цьому і представник України, і представники ряду інших країн у своїх виступах цитували факти, що свідчать про пряму підтримку Росією членів незаконних збройних формувань на сході України.

"Засідання Ради Євроатлантичного партнерства в черговий раз продемонструвало міжнародну ізоляцію Російської Федерації. Лейтмотивом виступу всіх делегацій, які взяли участь в обговоренні, став заклик до російської сторони припинити агресію, почати деескалацію ситуації та дотримуватися міжнародних зобов'язань", - зазначили в місії України при НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.