Генсек НАТО готовий співпрацювати з новообраним президентом України

Понеділок, 2 червня 2014, 22:49

Генеральний Секретар НАТО Андрес Фог Расмуссен висловив свою підтримку новообраному президенту України Петру Порошенку. Це високопосадовець зазначив після завершення засідання Ради Росія-НАТО, яка пройшла в понеділок у Брюселі і проходила на рівні послів, передає УНІАН.

Одночасно Генсек НАТО закликав Росію до конструктивної взаємодії з новим президентом України

"Ми вітаємо народ України з проведенням вільних і справедливих виборів, які здебільшого відповідали міжнародним стандартам. Він чітко проголосував за єдину Україну. Вибір українського народу треба поважати, і ми закликаємо Росію до конструктивної взаємодії з новообраним президентом", - заявив Расмуссен.

Генсек НАТО також наглосив, що Альянс готовий до співпраці з новообраним президентом: "Український народ зробив так, що його голос був почутий. І його вибір треба поважати. Тому ми розраховуємо на співпрацю з новим Президентом України", - зазначив глава НАТО.

Під час зустрічі всі союзники по НАТО в черговий раз наголосили про незаконну анексію Крима Росією та закликли її "зупинити потік зброї і бойовиків в Україну, засудити збройних сепаратистів та використовувати свій вплив для звільнення спостерігачів ОБСЄ взятих у заручники".

На останок Расмуссен наголосив, що військовий Альянс підтримує незалежність, суверинітет та територіальну цілісність України.

"Ми не визнаємо і не будемо визнавати збройну анексію Криму Росією, і ми рішуче виступаємо за право України обирати свій власний шлях у майбутнє. Це є основним принципом міжнародного права та Євроатлантичної безпеки. Росія приєдналася до цього принципу", - зазначив генсек НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: